• Gegevens veilig opslaan buiten uw organisatie

  Via Internet maakt u automatisch elke dag een backup van uw belangrijke gegevens. Zo bent u beschermd tegen gegevensverlies door brand of het defect raken van uw opslagmedium.

Online backup

Bij online back-up (ook wel Remote Data Backup of Internet Backup genoemd) worden bestanden van de PC, laptop of server via internet automatisch opgeslagen op een andere locatie. Online back-up is een alternatief voor bijvoorbeeld een backup door middel van tapestreamers, externe discs, CD/DVD’s of Zipdrives. Alhoewel deze traditionele methodes heel effectief kunnen zijn, zijn er mensen en apparaten voor nodig om ze uit te voeren. Een online back-up kent deze problemen niet. Bij brand of een andere calamiteit staan de gegevens veilig op de externe locatie.

 

Hoe werkt online back-up?

Netsupport levert een programma dat geïnstalleerd moet worden op de computer waarvan een back-up gemaakt moet worden. Met deze software, die voorzien is van een installatiewizard, kan aangegeven worden van welke bestanden een back-up gemaakt moet worden en hoe vaak. De software zorgt voor de Internet verbinding, versleutelt de data, comprimeert de data en stuurt de bestanden via een beveiligde verbinding via Internet naar een veilige locatie. De software zorgt er ook voor dat als het nodig is, de bestanden weer opgehaald kunnen worden van de beveiligde locatie.

 

Kosten 

De uiteindelijke kosten zijn  afhankelijk van een aantal factoren (het aantal lokaties waar de gegevens worden opgeslagen, de retentietijd, de benodigde capaciteit etc), maar het onderstaande prijsschema kan als richtlijn worden aangehouden.

 

Capaciteit Prijs per maand (excl BTW)
2 GB € 8,50
5 GB € 12,50
10 GB € 19,95
20 GB € 32,50
30 GB € 49,95
50 GB € 74,95
75 GB € 99,95
100 GB € 125,95

 

Online back-up via Netsupport

Een van de belangrijkste factoren van online back-up is de monitoring van de back-up. Is de capaciteit nog wel toereikend, worden alle bestanden in de back-up meegenomen. Netsupport ontvangt dagelijks een e-mail met daarin de status van de back-up en neemt pro-actief contact met u op wanneer er calamiteiten zijn.

 • Eis van bedrijfsschadeverzekering

  Indien u een bedrijfsschadeverzekering heeft dan bent u ook vaak verzekerd voor het verlies van uw data. Echter bijna elke verzekeraar stelt als voorwaarde dat u in bezit bent van een actuele backup die niet in het bedrijfspand opgeslagen is. Met online backup voldoet u direct aan deze voorwaarde.


 • Microsoft Certified Partner

  Zo kan Netsupport u nog beter oplossingen bieden die in de technologische behoeften van uw MKB-organisatie voorzien.


 • Dropbox Partner

  Netsupport is gecertificeerd Dropbox Partner