• Actualiteiten

  Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

08-05-2012 | .FRL domeinnaam vanaf 2013

Het wordt vanaf 2013 mogelijk om een .frl-domeinnaam te registreren, zo heeft MijnDomein.nl bekendgemaakt. Het bedrijf wil de concurrentie met .nl aangaan door .frl-domeinen aanvankelijk voor enkele euro's aan te bieden.

 
De registratiemogelijkheid voor de .frl-domeinnaam is aan de Friese nieuwssite It Nijs bekendgemaakt door Ewout de Graaf, die werkzaam is bij MijnDomein.nl. Hij verwacht dat de registratie in 2013 van start kan gaan voor bedrijven en organisaties die hun merkrecht vast willen leggen. Het wordt mogelijk om een .frl-domein te voorzien van speciale tekens: gebruikers kunnen domeinen aanvragen met accenten, zoals de â in Fryslân. Dit is niet mogelijk bij .nl-domeinen.

 
Zodra de inschrijftermijn voor merkrechthouders voorbij is wil MijnDomein.nl, die de aanvraag voor het .frl-domein heeft ingediend bij Icann, alle inwoners van Friesland gaan aanschrijven. Daarna krijgen mensen van Friese afkomst die buiten Friesland wonen de mogelijkheid om een .frl-domein te registreren. Of het in die periode onmogelijk is voor 'niet-Friezen' buiten Friesland om een .frl-domein aan te vragen en hoe dit ook gecontroleerd zou moeten worden, is onduidelijk.

 
Om de .frl-domeinnaam populair te maken wil het bedrijf na het openzetten van de aanvraagmogelijkheid verschillende acties op touw zetten. Daarbij worden kortingscodes uitgedeeld waarbij geïnteresseerden voor enkele euros een .frl-domein aan kunnen vragen. Hiermee moet de concurrentie met .nl worden aangegaan.

 
Eerder leek het erop dat Friesland geen eigen .frl-domein zou krijgen, omdat het provinciebestuur de kosten voor de aanvraag niet wilde betalen. MijnDomein.nl besloot toen de kosten en exploitatie op zich te nemen, waarna het bedrijf steun kreeg van het provinciebestuur.

 

Bron: Tweakers.net

 

 • HP Partner

  Netsupport is HP Partner. Hierdoor profiteren wij direct van het servicekanaal van Hewlett Packard.


 • Microsoft Certified Partner

  Zo kan Netsupport u nog beter oplossingen bieden die in de technologische behoeften van uw MKB-organisatie voorzien.


 • Dropbox Partner

  Netsupport is gecertificeerd Dropbox Partner