• Actualiteiten

  Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

21-04-2016 | Pas op voor domeinfraude

Pas op voor domeinfraude via telefonische acquisitie. 

Meerdere klanten van ons zijn benaderd door DNS Europe. Dit bedrijf vertelt dat de domeinnaam die u nu afneemt, vrij is in een andere extensie (bijvoorbeeld .com of .eu). Er wordt vervolgens verteld dat iemand anders deze extensie wilt registreren maar dat u het eerste recht heeft om te ‘kiezen’. 

 

Ze proberen u dan over te halen om een akkoord op de domeinregistratie te geven. Dat moet dan wel direct gebeuren. De registratie vindt echt plaats, maar tegen een veel hoger tarief dan gebruikelijk en voor de duur van 10 jaar. 

 

Dit is een vorm van domeinfraude 

Zoals eerder vermeld zijn er bedrijven die spookfacturen versturen in de hoop dat u deze betaalt en zo dus een dienst aangaat. We hebben helaas geconstateerd dat dit ook steeds vaker telefonisch gedaan wordt, zoals nu door het bedrijf DNS Europe.

 

Wat kunt u het beste doen?

Kap het gesprek af en geef aan dat u geen interesse heeft, ze zullen dan in veel gevallen gewoon doorgaan naar het volgende potentiële slachtoffer. U kunt het bedrijf eventueel melden bij de Fraudehelpdesk. Neem bij twijfel altijd contact met ons op.

 

Lees hier de ervaringen van andere ondernemers 

 • Internet Database Beheer Systeem (IDBS)

  IDBS vormt de basis voor de online oplossingen van Netsupport. Deze oplossingen zijn vrijwel altijd ‘slim’ maatwerk. Klik hier voor meer informatie over IDBS.


 • Microsoft Certified Partner

  Zo kan Netsupport u nog beter oplossingen bieden die in de technologische behoeften van uw MKB-organisatie voorzien.


 • Dropbox Partner

  Netsupport is gecertificeerd Dropbox Partner