• Actualiteiten

  Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

25-04-2016 | Moet ik de Windows 10 upgrade installeren?

Windows 10 is een gratis upgrade vanaf Windows 7 en Windows 8, en dat zult u weten ook. Sinds zomer vorig jaar krijgen gebruikers meldingen, pop-ups en waarschuwingen dat hun 'gratis upgrade klaarstaat'. 


Microsoft steeds dwingender 

Inmiddels is de melding uitgegroeid tot een groot venster dat regelmatig opduikt met de opties "Start Download nu" en "Start downloaden, upgrade later." Sommige gebruikers zien zelfs "Upgrade now" en "Upgrade vanavond" opties. Anderen zagen alleen een knop "Start Download nu". In alle gevallen is er geen duidelijke mogelijkheid om niet te upgraden. In plaats daarvan moet u het venster sluiten (tot deze later weer opduikt).

 

Windows 10 upgrade niet zomaar installeren

Als u de gevolgen niet kan overzien, installeer de upgrade dan niet. Er zijn namelijk diverse onderdelen in Windows 10 die simpelweg niet altijd werken. Hoewel sommige gebruikers probleemloos overstappen, zijn er genoeg die wel tegen problemen aanlopen. Zoals drivers voor muizen, toetsenborden of zelfs beeldschermen die niet werken, specifieke programma's (virusscanners) die niet compatibel zijn en andere ontbrekende functies. Dit kan veel ergernis en storingen veroorzaken binnen uw organisatie. 

 

Melding niet meer ontvangen? 

Neem contact op met ons en wij schakelen definitief de melding voor u uit. Uiteraard kunt u ook voor advies bij ons terecht hoe en wanneer u het beste kan upgraden naar Windows 10.

 • Periodiek onderhoud

  Wij zorgen ervoor dat uw bedrijfsnetwerk altijd de laatste beveiligingsupdates heeft.


 • Microsoft Certified Partner

  Zo kan Netsupport u nog beter oplossingen bieden die in de technologische behoeften van uw MKB-organisatie voorzien.


 • Dropbox Partner

  Netsupport is gecertificeerd Dropbox Partner