Skip to the content

Narrowcasting / Digital Signage

Narrowcasting is het door middel van audiovisuele displays benaderen van een of meerdere doelgroepen, op een specifieke plaats en op specifieke momenten (Wikipedia).

In de praktijk betekent dit het presenteren van informatie op één of meerdere schermen die voor de bezoeker zijn bedoeld. Dit kan een intranetsite zijn, een videofilm, een (touchscreen)presentatie, maar tegenwoordig is het vaak een soort website, waar de getoonde content relevant en actueel gehouden wordt voor de bezoeker van de ruimte waarin de narrowcastingoplossing zich bevind.
 

  • Werkt op alle browsers met HTML5 ondersteuning, ongeacht het besturingssysteem (Windows, Android, IOS en Linux)
  • De applicatie werkt ook als er geen internetverbinding is
  • Alles is te beheren via het Internet

Full-HD HTML5 

Een van de paradepaardjes van Netsupport is het maken van FULL-HD HTML5 presentaties. Dankzij de laatste browsertechnologie en de nieuwe generatie Intel i5 en i7 players is het mogelijk om vrijwel realtime informatie te presenteren in een geanimeerde presentatie. 
 
Op deze manier kunnen bijvoorbeeld omgevingsfactoren gebruikt worden in de presentatie zelf. Een ander voordeel is dat de gemaakte presentatie platformonafhankelijk wordt gemaakt. Het enige dat nodig is, is een player die HTML5 ondersteund. In de praktijk moeten de specificaties van de player wel voldoende zijn om de presentatie vloeiend af te spelen.

Touchscreen

Een van de ontwikkelingen die de laatste paar jaar flink in opkomst is, is het gebruik van touchscreens. Touchscreens, zowel groot als klein, worden steeds meer gebruikt als een digitale kiosk. De gebruiker kan door het aanraken van het scherm informatie opvragen. Zo kan er meer informatie worden verstrekt dan wanneer er uitsluitend sprake is van een videoboodschap.

Koppelen met andere systemen

Een andere toepassing van narrowcasting is het instrueren van medewerkers binnen uw organisatie. Dus het gebruiken van informatie uit uw informatiesysteem en deze presenteren op een scherm. Dit kan een indruk zijn van de prestaties van uw medewerkers, instructies voor uw medewerkers, of andere informatie zoals storingen, wachtrijen, nieuws, ERP-informatie etc. 

Heeft u vragen over narrowcasting? Neem dan contact met ons op.