Skip to the content

Zorgeloos op vakantie, maar wel met controle over je werk

Nog even en dan is het eindelijk zover: vakantie! Voor de meeste mensen de kans om de deur van hun kantoor achter zich dicht te trekken en voorlopig niet meer terug te keren. Eindelijk tijd om je hoofd te legen en die ruimte te gebruiken voor jezelf, je partner en je kinderen.

En je viert natuurlijk geen vakantie in het koude Nederland, maar lekker op een zonnig strand aan bijvoorbeeld de Italiaanse kust. Met volop zon, strand, mooie natuur en vrije tijd. Totdat de telefoon gaat met die mededeling die je liever niet wilt horen: ‘Er is iets aan de hand op kantoor, kun jij even kijken?’

Het werk gaat altijd door

Of je nu een eigen onderneming hebt of een hoge functie binnen het bedrijf, feit is dat je eigenlijk nooit helemaal weg kunt. Het werk gaat altijd door en zo moet het eigenlijk ook. Daar komt bij dat de meeste eigenaars of managers zich ook met ziel en zaligheid inzetten voor hun werk en betrokken willen blijven. Zelfs als ze op vakantie zijn. Daar biedt de cloud allerlei mogelijkheden voor. Je kunt net zo makkelijk inloggen met een laptop vanuit je hangmat op het strand als vanuit je kantoor. Je zou kunnen zeggen dat het zowel een zegen als een vloek is. Gelukkig is er een manier om de tijd die je tijdens je vakantie aan je werk besteedt te verminderen: een dashboard.

Dashboard

Het principe van een dashboard is eenvoudig. Het is een laag bovenop de applicaties die je (via de cloud) gebruikt. Het leest de gegevens uit en presenteert deze op een duidelijke en snelle manier. Zo kun je direct zien hoe het zit met de orders, de omzet en de financiën. Een goed dashboard koppelt bovendien deze gegevens, zodat hij een totaalbeeld geeft van de onderneming . Tijdens je vakantie kun je, door af en toe een blik op je dashboard te werpen, eenvoudig in de gaten houden of alles nog naar wens verloopt.

Extra opties

Maar daar houdt het niet mee op. Juist omdat een dashboard een belangrijke overzichtstool is, kun je ook besluiten om er bewust in te investeren. Zo kun je een dashboard eventueel uitbreiden, zodat je er meerdere systemen aan kunt koppelen zoals je website, boekhouding, ordersysteem en productiesysteem. Of, en dat is ideaal voor op vakantie, dat je dashboard automatisch een melding stuurt als er iets verandert dat niet binnen je gewenste parameters valt. Op die manier hoef je niet eens meer te kijken en kun je rustig blijven liggen totdat die telefoon overgaat…

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?