Skip to the content

Een Intranet is een privé (afgeschermd) netwerk binnen een organisatie. Meestal heeft een Intranet het doel om informatie snel beschikbaar te stellen aan uw medewerkers. Een concreet voorbeeld is een kennisbank, waarin procedures, veel gestelde vragen, agenda(s), informatie over medewerkers en afdelingen, pdf-bestanden en dergelijke op een gestructureerde wijze worden gepresenteerd aan de gebruiker.

Voordelen van een Intranet zijn: 

  • Goedkope vorm van informatieverspreiding 
  • Toegang tot actuele informatie 
  • Een uniforme gebruikersomgeving 
  • Eenvoudig informatie kunnen vinden 
  • Verbetering van samenwerking op en tussen afdelingen 
  • Verhogen van de productiviteit
  • Platform onafhankelijk   

Extranet

Wanneer de informatie van een Intranet ook toegankelijk wordt gemaakt voor klanten, partners, leveranciers of anderen buiten de organisatie, wordt er gebruiken van een Extranet. Hierbij kunt u denken aan het tonen van de contactgeschiedenis, orderhistorie of technische informatie.

Beveiliging

Een belangrijk aspect van een Intranet of Extranet is de beveiliging hiervan. De (soms) gevoelige informatie mag niet bij derden terecht komen. Dankzij het gebruik van encryptie (SSL / HTTPS)  wordt de beveiliging al verbeterd, maar ook het versleuteld opslaan van wachtwoorden (Salt) en beveiligd bestandsbeheer (dankzij IDBS secure) maakt de informatie maximaal beveiligd.  

Zoekfunctie

Een functionaliteit van een Intranet of Extranet die vaak onderbelicht blijft is de zoekfunctie. Netsupport heeft een zoekfunctie ontwikkeld welke ook binnen PDF, Microsoft Word en Microsoft Excel kan zoeken. Dit heeft als voordeel dat ook de inhoud van de documenten bij de zoekresultaten wordt getoond. 

Wilt u meer weten over Intra- en Extranet oplossingen ? Neem dan contact met ons op.