Skip to the content

Management Informatie Systemen

Is alle relevante informatie voor het maken van de juiste beslissing altijd en overal beschikbaar? Als beslisser wilt u weten wat er speelt binnen uw organisatie.

Het (periodiek) verzamelen van deze informatie is vaak een tijdrovende klus. De gegevens komen uit verschillende bronnen en worden na omvangrijke bewerkingen gerapporteerd in bijvoorbeeld een Excel-sheet. 

De module IDBS MIS vereenvoudigt en verbetert deze werkzaamheden. IDBS Management Informatie (MIS) is ontwikkeld om stuurinformatie te ontsluiten vanuit de informatiestromen binnen een organisatie. Het doel is om (grote hoeveelheden) data uit verschillende systemen te koppelen, inzichtelijk te maken en overzichtelijk te presenteren op een gebruiksvriendelijke manier Dit zodat u in staat bent om uw beslissingen te baseren op volledige en betrouwbare informatie: meten is weten. 

Rapportages en analyses

De module maakt het mogelijk om bepaalde gewenste (standaard)rapportages te genereren, maar ook om actief analyses op bepaalde bedrijfsprocessen en / of (klanten)bestanden uit te voeren. Een interessante optie voor organisaties die actief bezig zijn met kostenbeheersing en productiebeheersing. 

U kunt zelf bepalen wanneer u wilt beschikken over de gewenste gegevens. Standaardrapporten over productie- of financiële resultaten worden bijvoorbeeld maandelijks automatisch aangemaakt en in PDF-formaat naar u gemaild. U kunt er ook voor kiezen om zelf de beschikbare gegevens te analyseren met behulp van een eenvoudig te gebruiken systeem.

Functies en mogelijkheden

De kern van een Management Informatie oplossing bestaat uit het beschikbaar stellen van:

  • Rapporten (automatisch of op verzoek, standaard of eenmalig, op het scherm, per e-mail of een in huisstijl opgemaakt PDF rapport);
  • Analyses: Bekijk de data op verschillende manieren, combineer verschillende bronnen en verkrijg een beter inzicht in uw processen.

Voorbeelden van Management Informatie Systemen (MIS)

  • Middels historische overzichten kan een ondernemer zien dat de gemiddelde productietijd toe-of afneemt;
  • Een ongediertebestrijder kan op basis van historische gegevens zijn werkplanning aanpassen op de verwachte toename van incidenten in de zomer;
  • Een garagebedrijf kan zien dat de prijzen van één van haar leveranciers sneller stijgen dan gemiddeld.

Samenwerking met andere modules

IDBS MIS werkt uitstekend als informatielaag in combinatie met de modules IDBS Workflow of IDBS e-Business.