Skip to the content

Waarom de virusscanner belangrijker is dan ooit

Er gaat bijna geen week voorbij of er is weer sprake van een nieuwe digitale bedreiging. In de eeuwig durende strijd tussen hackers en beveiligers lijken de hackers steeds iets nieuws te vinden. Maar cybersecurity staat ook niet stil.

Jaarlijks worden er kapitalen geïnvesteerd om gegevens zo veilig mogelijk te bewaren. Bovendien zijn de nodige technologische zaken veranderd. Bijvoorbeeld in het geval van de virusscanner van F-Secure, welke Netsupport gebruikt. Die kan inmiddels veel meer dan men denkt.

Scannen vanuit een bibliotheek

Dit is zoals virus scannen ooit is begonnen. Er is een zwarte lijst met alle bekende virussen, malware, Trojaanse paarden en meer, die iedere virusscanner moet kunnen herkennen. Lange tijd was dit voldoende om je werkomgeving voldoende te beveiligen. Tegenwoordig is dat anders, omdat er continu nieuwe virussen worden ontwikkeld en vernieuwd. De makers van virusscanners zijn daarom op zoek gegaan naar meer flexibele en geavanceerde opspoormethodes.

Het neurale netwerk

Neuraal is een biologische term die wordt gebruikt om de verbindingen tussen hersencellen aan te geven. De basis van de intelligentie van de mens. Ook bij computers is een vorm van intelligentie mogelijk dankzij het internet, dat als een centraal netwerk alle computers met elkaar verbindt. Bij F-Secure is er een centraal netwerk die continu contact heeft met alle computers en apparaten waarop F-Secure is geïnstalleerd. Op het moment dat meerdere computers los van elkaar een onbekende bedreiging detecteren, wordt het intelligente netwerk actief. De nieuwe dreiging wordt geanalyseerd en direct doorgegeven aan alle andere computers binnen het netwerk. Op deze manier worden nieuwe virussen snel onschadelijk gemaakt.

Third Party Patch Management

Iedereen is wel bekend met de (beruchte) Windows of MacOS updates. Deze zijn noodzakelijk om de beveiliging van je apparaat up-to-date te houden. Dit geldt tevens voor de software updates; de meeste beveiligingslekken worden hiermee voorkomen. De Third Party Patch Management van F-Secure scant computers op ontbrekende updates en houdt Windows en software automatisch weerbaar tegen kwetsbaarheden. Updates kunnen worden ingepland zodat je hier zo min mogelijk hinder van hebt, of zelfs geforceerd bij kritieke bedreigingen.

Cloud Portal

Een ICT beheerder kan met F-Secure gebruik maken van een portal. Hiermee heeft hij een compleet overzicht van alle apparaten en netwerken onder zijn beheer. De portal toont van elk apparaat de veiligheidsstatus en beschikbare updates van het besturingssysteem en software. Via het logboek kan men tevens de geschiedenis hiervan terugzien. Dit geeft extra inzicht bij het achterhalen van virusmeldingen en preventie in de toekomst. De informatie in de portal kan tevens als bewijslast dienen bij een datalek in het kader van de AVG.

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?