Skip to the content

Waarom onbeperkt 4G een ideaal alternatief is voor je trage ADSL

Nederland staat al jarenlang bovenaan in de lijstjes van landen met de snelste en beste internetverbindingen. Dat is belangrijk, want steeds meer bedrijven kunnen niet zonder breedbandinternet.

Werken in de cloud wordt steeds meer de norm en ook telefonie draait inmiddels online via VoIP. Heel praktisch en efficiënt, zolang de verbinding natuurlijk goed werkt. Ondanks alle mooie cijfers, zijn er echter genoeg plekken in Nederland waar de snelheid te wensen overhoudt. Woon jij in zo`n gebied? Stop dan mopperen op je trage internet en stap over op onbeperkt 4G.

Internet via de kabel of de lucht

Je kunt op twee manieren verbinding maken met het internet. Slechts zo`n vijftien tot twintig jaar geleden was dat nog via een piepende en krakende telefoonlijn. Daarna kwam ADSL, kabelinternet en tenslotte glasvezel. Tegelijkertijd liep er een parallelle ontwikkeling bij mobiel internet. Inmiddels is er bijna overal in Nederland 4G beschikbaar en 5G gaat de verbinding in te toekomst nog sneller maken. De kans is  aanwezig dat de mobiele snelheid van het internet bij jou inmiddels sneller is dan via de kabel.

MiFi

In zo`n geval kun je er voor kiezen om het 4G netwerk niet alleen meer voor je telefoon te gebruiken, maar ook voor je 'normale' internet. Hiervoor heb je twee dingen nodig: een onbeperkt data abonnement en een MiFI router. MiFI is een samenvoeging van mobiel en wifi. Het is een router die je niet aansluit op de kabel, maar waar je een simkaart instopt. De router werkt vervolgens zoals je gewend bent. De meeste mobiele routers hebben overigens ook een accu, waardoor je ze in je zak kunt stoppen en meenemen. Net zoals bij je telefoon heb je overal bereik en heb je dus overal een snelle internetverbinding beschikbaar, ook als je een vergadering buiten de deur hebt.

Zakelijke toepassingen

MiFi`s zijn leuk voor particulier gebruik, maar ook zakelijk kan 4G professioneler worden toegepast. Door middel van een PepWave 4G modem in combinatie met een firewall die twee internetverbindingen (kabel en 4G) kan samenvoegen is 4G een prima aanvulling op de trage ADSL verbinding. Mocht er een storing plaatsvinden dan schakelt alles automatisch over naar de nog functionerende verbinding. Op deze manier kan een bedrijf zonder goede kabelverbinding alsnog gebruik maken van online diensten in de cloud zoals Office 365, VoIP, online back-up, een hoge resolutie videoconferentie. Wij adviseren voor dit soort diensten een breedbandverbinding van minimaal 20 Mbit, wat in veel gevallen met 4G is te bereiken.

Prijzen

Wij werken samen met T-Mobile om onbeperkt 4G abonnementen aan te bieden. Dus geen datalimiet; gedoe met bundels of snelheidsbeperkingen. Kosten zijn afhankelijk van de looptijd van het contract; maar bij een looptijd van een jaar sluiten wij u aan via 4G voor 50 euro exclusief BTW per maand. Onbeperkte 4G abonnementen zijn niet rechtstreeks bij T-Mobile af te sluiten.
Wij zorgen er tevens voor dat deze 4G verbinding naadloos in uw (bestaande) netwerk wordt opgenomen.

ICT

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?