Skip to the content

Hoe je millennials naar je bedrijf trekt én ze binnen houdt.

Millennials zijn hip. Ze zijn flexibel, stellen niet al te hoge eisen en zijn meestal up-to-date als het gaat over technologie. Het is dan ook niet voor niets dat ze geliefd zijn bij bedrijven. Tegelijkertijd zijn millennials niet bepaald de makkelijkste werknemers.

Ze hebben een andere kijk op het leven én op werk dan de generaties voor hen, wat ervoor zorgt dat ze andere prioriteiten hebben. Hoe kun je als bedrijf, in een tijd van arbeidsschaarste, deze jonge mensen toch binnenhalen en vasthouden? Een aantal tips op een rijtje.

1. Vrijheid

Een millennial houdt van afwisseling. Sterker nog, zo is hij ook opgeleid. Je geeft hem een opdracht, plus een deadline en als hij klaar is mag je het resultaat bekijken. Als manager hoef je daarbij niet langs de zijlijn te staan, maar is het de bedoeling dat je vooral coacht. Wat je zeker niet moet doen is een strikte hiërarchische structuur opzetten. Daar zitten millennials zelden op te wachten.

Daarnaast is het kantoor niet heilig; thuiswerken is voor millennials heel normaal. Mede omdat mannen en vrouwen het werk eerlijker verdelen en daardoor de zorg voor de kinderen. Komt je millennial toch op kantoor, dan wil hij bovendien een inspirerende werkplek. Geen aftands kantoormeubilair, geen stoffige werkplekken en geen overdaad aan flikkerende TL-buizen. Jongvolwassenen hebben niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk behoefte aan ruimte. Dus verhoog dat plafond, plaats extra ramen, zorg voor goede faciliteiten en vooral een gezellige sfeer.

2. Zingeving en beleving

Geld is leuk, maar niet het belangrijkste. Zingeving daarentegen, het gevoel hebben dat je iets toevoegt aan de maatschappij, is wel iets waar millennials blij van worden. Veel van hen hebben nooit een tekort aan geld gehad, maar zijn wel overspoeld met verhalen over een wereld die is getroffen door armoede, klimaatproblemen en oorlog. Als jouw bedrijf millennials kan helpen om daar iets aan te doen, dan heb je een duidelijk voordeel ten opzichte van andere ondernemingen.

Dit valt samen met hun beleving. Waar ouderen vooral hun geld opspaarden, sparen millennials voor gave vakanties, coole concerten en adembenemende uitzichten in een ver gelegen oord. Eigenlijk moet werk vooral fijn, gezellig en inspirerend zijn. Millennials willen thuiskomen van hun werk en dan kunnen vertellen dat ze een goede tijd hebben gehad.

3. Techniek

Millennials komen uit een bijzondere generatie op het gebied van techniek. Als kind werkte een computer nog op DOS, op de middelbare school was er Windows 98, als student was er XP, Facebook en de eerste smartphone. Nu moeten ze overweg kunnen met de cloud. Millennials zijn gewend aan snelle technische oplossingen die hen veel werk uit handen nemen en die continu veranderen. Precies de reden waarom ze zo populair zijn.

Millennials worden niet blij van haperende systemen, slome internet- en netwerkverbindingen en collega's die nog werken met een post-it. Ze willen een moderne computer én werkplek waarmee ze ook nog eens onbeperkte toegang hebben tot alle vormen van Social Media. Privé en zakelijk loopt daarbij soepel door elkaar heen.

Netsupport

Op dit gebied kan Netsupport je zeker helpen. Bijvoorbeeld door het opzetten van telewerken, het aanbieden van (nieuwe) cloudproducten, het installeren en beheren van werkstations en het implementeren van nieuwe ERP/CRM systemen. Wat dat betreft zijn we zelf graag een goed voorbeeld. Tachtig procent van ons personeel is namelijk een millennial.

Wil je weten hoe we dat doen? Neem dan contact met ons op. Of kom een keer langs op ons kantoor om zelf een kijkje te nemen.

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?