Skip to the content

5 ICT trends die je in 2019 niet mag missen

Het nieuw jaar is nog maar net begonnen, maar we blikken nu al vooruit op de ICT-trends voor het MKB in 2019. Uiteraard is er veel wat we nog niet weten, maar de volgende vijf punten verdienen dit jaar zonder meer je aandacht!

1. 2019, het jaar van de hybride cloud

Voor veel ondernemers is het in 2019 nog steeds te duur om volledig over te gaan op werken in de cloud. Daarentegen is een hybride oplossing, waarmee je zowel in de cloud als on premise kunt werken, wel steeds aantrekkelijker. De kosten daarvan zijn een stuk lager. Bovendien is het daarvandaan relatief makkelijk om op te schalen naar een volledige cloud oplossing. Misschien al in 2020?

2. Geïntegreerde communicatie wordt de norm

Met het uitrollen van Microsoft Teams wordt Unified Communications toegankelijk voor vrijwel ieder bedrijf. Dit houdt in dat alle verschillende communicatiemiddelen geïntegreerd worden in één overzichtelijke stream, waardoor je een veel beter overzicht krijgt. Misschien hou je hierdoor zelfs wel tijd over. Dat zou 2019 pas echt een bijzonder jaar maken. In onze volgende blog kun je er meer over lezen.

3. Het einde van ISDN

Voor ISDN 1 en 2, waar op dit moment nog veel zakelijke telefoonnetwerken op draaien, komt het einde snel dichterbij. KPN gaat de stekker eruit trekken. Vanaf september 2019 is het dan ook noodzakelijk om je telefonie om te gooien. Gelukkig staat de vervanger al klaar: VoIP. Naar verwachting gaan heel veel bedrijven volgend jaar overstappen.

4. Het begin van 5G

Naar verwachting worden eind 2019 de zendfrequenties geveild voor 5G. De volgende generatie is een factor tien sneller dan het huidige 4G en zal de (zakelijke) communicatie ongetwijfeld veranderen. In de cloud werken wordt zo nog sneller en de mogelijkheden, ook mobiel, worden groter.

5. Praten tegen een apparaat

Inmiddels liggen ze overal in de winkels: de slimme Home Speakers van Amazon die informatie voor je op kunnen zoeken via een spraakopdracht. Met de nieuwe Home Assistent van Google kan dit inmiddels ook in het Nederlands. Hoewel het taalkundige niveau van de speaker nog zeker niet vlekkeloos is, hoopt Google deze door het gebruik van AI te verbeteren. Ook zakelijk zijn de speakers interessant. In 2019 zullen we daar ongetwijfeld meer over horen. Kun je eindelijk je niet werkende computer uitschelden, waarbij hij ook nog terugpraat.

Namens het hele team van Netsupport wensen we je een geweldig 2019 toe. Laten we er samen een succesvol jaar van maken.

ICT

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?