Skip to the content

Professioneel WIFI

Netsupport heeft in de afgelopen tijd veel professionele WIFI oplossingen gerealiseerd voor grotere complexen van studentenhuisvesting.

De combinatie van bescherming van het netwerk door middel van een degelijke firewall met app-control (Bittorrent blokkeren), virusscanner en UAC (User Access Control) zorgt ervoor dat uw studentenhuis zoveel mogelijk is beschermd tegen oneigenlijk gebruik van het (WIFI)netwerk.

Een combinatie van bedraad en WIFI netwerk is ook mogelijk, maar u wilt voorkomen dat gebruikers binnen het netwerk elkaar direct kunnen benaderen. Zo wordt de verspreiding van virussen en hackpogingen binnen het netwerk ook voor een belangrijk deel voorkomen. Als alternatief voor (relatief dure) Cisco en Aruba apparatuur maakt Netsupport gebruik van Ruckus Accesspoints in combinatie met de zonecontroller. Voor firewalls wordt afhankelijk van de grootte, complexiteit en de wensen van de gebruikers/eigenaar van het netwerk gebruik gemaakt van Draytek, Zyxel of Sonicwall firewalls. Voor kabelnetwerken kan gebruik gemaakt worden van HP Procurve switches, maar inmiddels zijn er ook aantrekkelijk geprijsde alternatieven beschikbaar die dezelfde gewenste functionaliteit bieden.

Op deze manier kan er een keuze gemaakt worden voor zaken als toegangscontrole en beheer, redundancy (dubbele glasvezel of kabelverbinding), snelheid van het WIFI netwerk, load balancing (eerlijk de snelheid verdelen tussen de gebruikers) en de benodigde kosten/investering. Wij adviseren u daarin graag en referenties zijn op aanvraag beschikbaar.

ICT

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?