Skip to the content
Windows 11

Windows 11

Wel of niet upgraden naar het nieuwe besturingssysteem?

Sinds 5 oktober 2021 is het nieuwe besturingssysteem Windows 11 beschikbaar. Met Windows 11 gaat vooral de gebruikersinterface veranderen: het wordt allemaal wat frisser, moderner, efficiënter en overzichtelijker. Daarnaast is de beveiliging verbeterd en zijn de eisen aan de apparatuur verhoogd. Voor Windows 11 heb je een moderne beveiligingschip (TPM 2.0) nodig. Deze versleutelt je pc op hardwareniveau. Op die manier is gevoelige data zoals inloggegevens beter beveiligd. Meer informatie en de introductievideo van Microsoft vind je hier.

Upgraden naar Windows 11 is zeker niet verplicht. De ondersteuning van Windows 10 loopt tot oktober 2025. Dus voorlopig kan je prima Windows 10 blijven gebruiken.

De wijzigingen op een rijtje

  • Er is een nieuwe taakbalk in het midden.
  • De startknop is gewijzigd, en het menu is vervangen door een soort ‘launcher’. Eventueel kunnen we het klassieke menu voor je terugzetten.
  • De integratie met Teams, chatten kan direct vanuit Windows.
  • In de toekomst zal je gebruik kunnen maken van Android Apps op je PC. Dit is nu nog niet beschikbaar.

Wel of niet upgraden naar het nieuwe besturingssysteem?

Netsupport adviseert jou voorlopig te wachten met upgraden van Windows 10 naar Windows 11. In ieder geval totdat alle softwareleveranciers hun pakketten hebben getest met het nieuwe besturingssysteem en deze dus zonder problemen werken met Windows 11.

Wil je weten of jouw PC geschikt is voor Windows 11? Gebruik dan de PC Health Check app.

ICT

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?