Skip to the content

StudentStay

  Firewall   |   WiFi netwerk   |   Acces points   |   Internet security  

StudentStay verhuurt gemeubileerde kamers, studio's en appartementen aan internationale studenten. Zij wilden graag elke student snel en stabiel internet bieden. Hierbij moest het WiFi netwerk veel dataverkeer aankunnen en goed beveiligd zijn.

105

STUDENTENKAMERS

21

ACCESPOINTS

Altijd internet

Het gebouw beschikt over meerdere WiFi access points verdeeld over verschillende verdiepingen en kamers. Wanneer een student bijvoorbeeld de lift neemt, zorgt de WiFi-apparatuur met seamless roaming ervoor dat iemand zijn smartphone moeiteloos verbinding maken met het sterkste access point in de buurt. Dit geldt ook voor andere apparaten zoals tablets en laptops. Dit gebeurt bij seamless roaming zo snel dat je hier niets van merkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een telefoongesprek over WiFi te voeren terwijl je door het gebouw loopt, zonder dat de verbinding tussentijds merkbaar verbreekt of dat er data verloren gaat.

 

Firewall met intelligente security

Er hoeft slechts 1 virus bij een student binnen te komen en het hele gebouw is de pineut. Daarom is er niets aan toeval overgelaten voor het beveiligen van het WiFi netwerk. Netsupport koos voor een SonicWALL firewall met Total Secure. Dit is een intelligente firewall oplossing met multi-core hardware, hierdoor kan deze uitgebreide firewall-activiteiten uitvoeren zonder dat het netwerk vertraagt.

Uniek is de RFDPI (Reassembly-Free Deep Packet Inspection) engine. Hierbij wordt dataverkeer inhoudelijk en snel geanalyseerd. De firewall geeft uiteraard ook bescherming tegen spyware en malware. Verder is deze uitgebreid met Application Control, waarmee je zelf instelt welke applicaties zijn toegestaan en de mate van inspecite en content filtering. Standaard is bijvoorbeeld een filter actief voor websites met expliciete inhoud voor volwassenen. StudentStay had nog nooit zoveel studenten aan de balie gehad! Gelukkig kan een Netsupport ICT-specialist eenvoudig iets wijzigen aan de firewall configuratie op afstand.

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?