Skip to the content

Kindpakket

  Development   |   IDBS   |   Website   |   Sponsoring  

1 op de 9 kinderen in Nederland kunnen door het lage inkomen van hun ouders niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Daarom is het Kindpakket opgezet. Stichting Leergeld wilde graag een website waarmee bezoekers het Kindpakket eenvoudig konden aanvragen. 

33.643

ONLINE AANVRAGEN

45

DEELNEMENDE GEMEENTES

29.108

KINDPAKKET AANVRAGEN VERWERKT

Online aanvragen

Om het laagdrempelig te maken is de aanvraag in 3 stappen opgesplitst en overal is makkelijke tekst gebruikt. Bij stap 1 vult iemand eerst zijn postcode in. De mogelijke vergoedingen verschillen namelijk per gemeente en niet elke gemeente in Nederland doet mee. Zodra iemand zijn gemeente heeft gevonden, kan hij door naar stap 2. Wanneer een gemeente geen kindpakket aanbiedt, wordt de bezoeker doorverwezen naar een andere website.

 

Aanvraagformulier

Bij stap 2 start men met het invullen van het aanvraagformulier. Aanvragen kan voor 1 of meerdere kinderen tegelijk, zodat iemand niet steeds opnieuw zijn contactgegevens hoeft in te vullen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet er aardig wat worden ingevoerd. Daarom is het formulier opgedeeld in tussenstappen. Bij de wat lastigere vragen staan (i) icoontjes met meer informatie om te helpen. Als iemand het formulier zelf niet kan invullen, kan iemand anders dit doen zoals een intermediair. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld iemand zijn taalbarrière, gezondheid of computerervaring.

 

 

Website beheer

Alle online aanvragen komen terecht in het IDBS website beheer. Kindpakket ontvangt hier automatisch bericht van per e-mail. In het IDBS kunnen medewerkers inloggen om de aanvragen te bekijken en verder te verwerken. Alle mogelijke fondsvergoedingen worden hier bijgehouden, gewijzigd en ingevoerd per gemeente. Hetzelfde geldt voor cultuurinstellingen, sportclubs, scholen en zwembaden. 

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?