Skip to the content

Peter de Grote Festival

  Design   |   Development   |   Umbraco   |   Buckaroo   |   Formbuilder   |   Meertalig  

De huidige website moest gemoderniseerd worden voor de liefhebbers van dit populaire festival. ​Zij moesten online alle informatie terug kunnen vinden van concerten en muzikanten, zowel in het Nederlands als in het Engels. En daarnaast online tickets kunnen reserveren en betalen, eventueel met een arrangement. Muzikaal talent moest zich eenvoudig kunnen inschrijven voor het speciale onderdeel; de Summer Academy. 

106

MUSICI

43

LOCATIES

63

AANMELDINGEN

416

BESTELLINGEN

Design

Op basis van het kleurrijke logo zijn er passende kleuren gekozen voor de website. De typische donkerroze kleur van het festival en de okergele kleur van de Summer Academy komen in allerlei web elementen terug. Denk hierbij aan banners, knoppen en linkjes. Er is gebruik gemaakt van twee verschillende lettertypes:
1) Lora, een lettertype met schreef voor de sierlijke koppen wat zorgt voor herkenning van de huisstijl. 
2) Open Sans voor de leesbaarheid van begeleidende teksten en moderne uitstraling.

 

 

Content Management Systeem

Het programma overzicht kan volledig door de festivalcoördinator ​worden bepaald via het website beheersysteem (CMS) van Umbraco. Zoals de concertnaam, locatie, datum, prijs, status, arrangement en musici die het optreden verzorgen. Vanuit het overzicht kan een bezoeker direct kaarten reserveren of doorklikken naar een concertpagina voor meer informatie.

Elke muzikantfoto leidt naar een pagina, waar je uitgebreide achtergrondinformatie kunt lezen over de gekozen muzikant. 

 

 

Overzichtspagina's

Het festival aanbod wisselt per jaar en daarmee de locaties. Informatie over de musici en locaties kunnen worden gekoppeld aan een concert via het cms. Op deze manier kan een bezoeker alle informatie in een oogopslag bekijken op een concertpagina. Maar men kan deze informatie ook opzoeken via een overzichtspagina. Eventueel kan men filteren op alfabet om zo sneller een muzikant of locatie te vinden.

 

 

Formbuilder

Op de website wordt gebruik gemaakt van diverse formulieren. Zoals een bestelformulier voor kaarten reserveren of een concertbrochure thuis per post ontvangen. Of een inschrijfformulier voor de summer academy aanmelding of nieuwsbrief inschrijving. De festivalcoördinator kan al deze formulieren volledig naar wens inrichten per taal via het website beheer. 

Reactie van de klant

"Wij wilden graag een modernisering van onze website en hebben dit door Netsupport laten doen. Wij zijn erg tevreden, zowel over het resultaat als het traject. Er werd goed geluisterd naar onze wensen, alles wat wij wilden was mogelijk. De communicatie was helder en vlot. Op elke vraag kwam op korte termijn een kundige reactie. En het resultaat is prachtig, we zijn er erg blij mee en hebben veel complimenten van onze gebruikers gehad."

Het maakt niet uit hoe groot uw bedrijf is, wij ontzorgen u.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?