Skip to the content

Hosted Exchange

Wellicht hebt u al eens van de term 'Exchange' gehoord. Exchange Server regelt onder meer alle e-mail verkeer in een bedrijfsnetwerk. Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf is er nu Hosted Exchange.

Hosted Exchange is een webservice die er op een simpele manier voor zorgt dat ook medewerkers van kleine en middelgrote bedrijven efficiënter met hun e-mail, agenda's, adressenlijsten en documenten kunnen werken, ongeacht waar zij zich bevinden. 

Geen investeringen in hardware 

Hosted Exchange vraagt geen hardware- of software-uitbreidingen van uw netwerk. Het enige wat een gebruiker voor Hosted Exchange nodig heeft, is een apparaat met een internetverbinding. E-mail binnenhalen op een PDA, agenda's raadplegen in een internetcafé, mail versturen vanaf een SmartPhone, met Hosted Exchange kan het allemaal: Outlook-bestanden met waardevolle gegevens staan niet meer op PC's of notebooks, maar worden centraal opgeslagen op een beveiligde server. Gebruikers kunnen bij elkaar in de agenda's kijken, agenda's naast elkaar leggen en met één klik een vergadering plannen. E-mail, agenda en contactpersonen zijn overal en altijd beschikbaar.

Hosted Exchange voor onderweg

Mobiele werkers hebben vaak al een laptop, een Pocket PC of een ander draagbaar apparaat. Maar zelfs met mobiel apparaat is het niet eenvoudig up-to-date te blijven. Meestal is daarvan pas weer sprake na terugkeer op kantoor: eenmaal op de werkplek kan het mobiele apparaat weer synchroniseren met de actuele gegevens van Outlook en de documenten op het netwerk of PC. Het zou veel mooier zijn, als de medewerkers op elk moment van de dag over de meest recente informatie kan beschikken, zoals de laatste e-mail.

Nu zijn er al eenvoudige e-mail services, zoals POP3, waarmee u onderweg kunt e-mailen. Hosted Exchange gaat echter veel verder. Niet alleen de e-mails van uw medewerkers, ook al hun agenda's, gedeelde documenten en alles wat er verder in Outlook staat, worden opgeslagen op een centrale Hosted Exchange-server. Deze server staat niet bij u op kantoor, maar in een zeer goed beveiligd Data Center. Het maakt niet uit waar u zich bevindt: thuis achter uw PC, met uw PDA bij een klant, op een vliegveld met een laptop met draadloze internetverbinding, of met een SmartPhone in de buurt van een wireless hotspot, op het apparaat dat u bij u hebt toont Outlook u altijd de meest actuele gegevens. En wat misschien nog wel belangrijker is: de e-mails en andere gegevens blijven op het apparaat beschikbaar, ook nadat de Internetverbinding verbroken is.

Voordelen

De voordelen van Exchange zijn nu voor iedereen bereikbaar!  

  • E-mail, agenda en contactpersonen altijd up-to-date
  • 100% gegevensbescherming, dus geen zorgen over backup van uw gegevens
  • Maximaal 6 minuten downtime per jaar
  • Delen van e-mail en agenda's
  • Geen investeringen in hardware
  • Beschikbaar voor mobiele apparaten
  • Oude e-mail wordt geïmporteerd naar Hosted Exchange

Kosten

Mailbox grootte 1 GB € 7,50
Mailbox grootte 10 GB € 10,00
Mailbox grootte 25 GB (inclusief Outlook 2010 licentie) € 12,00 
Mailbox grootte onbeperkt (inclusief Outlook 2010 licentie)  € 21,00
Pushmail Blackberry € 4,95


Bovenstaande kosten zijn exclusief BTW, per e-mailaccount, per maand. Wilt u meer weten over Hosted Exchange neem dan contact met ons op.