Skip to the content

Workflow Management Systemen

Zijn de ondersteunende processen binnen uw organisatie efficiënt ingericht? Heeft u alle dagelijkse werkzaamheden binnen uw bedrijf in de hand? Zijn de ondersteunende processen op een efficiënte manier ingericht?

In veel organisaties zijn ondersteunende processen en informatiestromen niet optimaal ingericht. Zaken worden op verschillende plaatsen vastgelegd op papier of in losse Excel-sheets en het is niet eenvoudig om in de ontstane papierstroom het overzicht te bewaren. Informatie verstrekken aan klanten en afnemers kost veel tijd, wat als zij zélf kunnen kijken of een bepaald product op voorraad is? Of welke facturen ze dit jaar ontvangen hebben en voor welke producten en diensten?

IDBS Workflow

De module IDBS Workflow is met name geschikt voor organisaties die intensief gebruik maken van informatie, bijvoorbeeld dienstverleners of handelsbedrijven. IDBS Workflow biedt de mogelijkheid om op een efficiënte manier de dagelijkse gang van zaken te beheersen. Afhankelijk van de situatie worden bijvoorbeeld orders, facturen, brieven, voorraad, assortiment en personeel beheerd in een geautomatiseerd systeem. Het gevolg is een efficiëntere bedrijfsvoering en een verminderde papierstroom. Daarnaast is er de mogelijkheid om externe partijen (bijvoorbeeld klanten of leveranciers) inzicht te geven in uw backoffice.

Functies en mogelijkheden

IDBS Workflow is met name geschikt voor het automatiseren van informatie intensieve bedrijfsprocessen. De invulling van IDBS Workflow is sterk afhankelijk van de situatie, maar is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Het efficiënter maken van de backoffice
  • Het verminderen van de papierstroom
  • Het online brengen van de backoffice (data is overal toegankelijk, optioneel voor externe partijen)

Voorbeelden van Workflow Management Systemen

  • Een maaltijdvoorziening kookt en bezorgt dagelijks 300 maaltijden op basis van in IDBS Workflow vastgelegde ingrediënten, menu's, klantwensen, kooklijsten, dieetvoorwaarden, routelijsten en bandkaarten.
  • Een makelaar beheert het het proces van de verkoop en verhuur van een woning in IDBS Workflow. Van het documenteren van contacten met de aanbiede, tot beheer van borden, sleutels, brochures en publicatie op diverse woonsites.
  • Een ongediertebestrijder beheert alle informatie van zijn klanten in IDBS Workflow. Het systeem volgt HACCP procedures, ondersteund bij de communicatie met klanten en genereert werklijsten en (jaar)rapporten.

Samenwerking met andere modules

De opererationele informatie in de module IDBS Workflow kan fungeren als basis voor een scala aan andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het ontsluiten van de data naar de IDBS CRM module, of een koppeling met een webwinkel bebaseerd op IDBS e-Business.