• Actualiteiten

  Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Blogs

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

 • Netsupport genomineerd voor een FD Gazellen Award in 2020

  Met trots kunnen wij melden dat Netsupport voor de 7e keer is genomineerd voor een FD Gazellen Award.


  Lees meer
 • Videovergaderen in teamverband

  Door het Coronavirus is video vergaderen in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Binnen enkele weken raakten veel medewerkers gewend aan Zoom, Teams of Google Meet. Langzaamaan beginnen bedrijven terug te keren naar vergaderen zoals voorheen; waarbij meerdere personen plaatsnemen aan een tafel.


  Lees meer
 • Hygieneschermen

  In de nieuwe 1,5 meter samenleving blijft er behoefte om met meerdere mensen in een kantoor te werken. Dankzij slimme maatregelen is samenwerken in een enkele ruimte mogelijk. Netsupport & Creations with Lasering hebben de handen ineen geslagen om een hygiënescherm te realiseren dat eenvoudig aan een (bestaande) monitorarm kan worden bevestigd.


  Lees meer
 • Netsupport genomineerd voor een FD Gazellen Award in 2019

  Met trots kunnen wij melden dat Netsupport voor de 6e keer is genomineerd voor een FD Gazellen Award.


  Lees meer
 • HPE database server ontwerp

  Wij gebruiken op de ICT-afdeling meestal HP Servers. Vaak zijn dit ‘normale’ configuraties met een enkele processor, iets meer werkgeheugen dan normaal en enkele terabytes aan redundante opslag. Soms is er echter meer nodig om een bedrijf te voorzien van voldoende verwerkingskracht.


  Lees meer
 • Hoe scrum je bedrijf positief kan veranderen

  De meeste mensen beginnen hun werkdag op exact dezelfde manier. Ze pakken een kop koffie, ploffen neer op hun bureaustoel, openen hun e-mailbox om te kijken wat er binnen is gekomen en gaan dan aan het werk. Op zich is daar niets mis mee, maar heel effectief is het niet. Steeds meer bedrijven stappen daarom over op een Scrum meeting als het begin van de werkdag. En dat verandert meer dan alleen die eerste kop koffie!


  Lees meer
 • 5 ICT trends die je in 2019 niet mag missen

  Het nieuw jaar is nog maar net begonnen, maar we blikken nu al vooruit op de ICT-trends voor het MKB in 2019. Uiteraard is er veel wat we nog niet weten, maar de volgende vijf punten verdienen dit jaar zonder meer je aandacht!


  Lees meer
 • Waarom de kennis van een ICT`er waardevol is voor je bedrijf

  Eens in de zoveel jaar is het weer zover: de ICT infrastructuur moet worden vernieuwd. Op zich niets bijzonders voor ons, maar voor veel bedrijven is het een hele happening. Helemaal als men besluit om te gaan werken in de cloud, kunnen de gevolgen groot zijn. De gemiddelde onderneming heeft inzicht in zijn bedrijfsprocessen, maar is niet op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden in ICT. 


  Lees meer
 • Hoe je millennials naar je bedrijf trekt én ze binnen houdt.

  Millennials zijn hip. Ze zijn flexibel, stellen niet al te hoge eisen en zijn meestal up-to-date als het gaat over technologie. Het is dan ook niet voor niets dat ze geliefd zijn bij bedrijven. Tegelijkertijd zijn millennials niet bepaald de makkelijkste werknemers. Ze hebben een andere kijk op het leven én op werk dan de generaties voor hen, wat ervoor zorgt dat ze andere prioriteiten hebben. Hoe kun je als bedrijf, in een tijd van arbeidsschaarste, deze jonge mensen toch binnenhalen en vasthouden? Een aantal tips op een rijtje.


  Lees meer
 • ZZP’ers inhuren: houd controle over je gegevens met de cloud

  Uw bedrijf maakt vast gebruik van ZZP’ers. Ze bieden namelijk een oplossing voor situaties waarbij wel specifieke kennis of kunde nodig is, maar waar niet zoveel werk is dat je daar iemand voor in dienst wil nemen. Ze zijn dus waardevol, maar veroorzaken tegelijkertijd ook risico’s. Bijvoorbeeld als het gaat om de ingevoerde AVG. In veel situaties moet je ZZP’ers inzage geven in de aanwezige persoonsgegevens, zonder dat je vervolgens controle hebt over wat ze daar mee doen. Hoe zorg je er als bedrijf voor dat je ZZP’ers kunt inhuren én tegelijkertijd controle houdt over je persoonsgegevens?


  Lees meer
 • Zorgeloos op vakantie, maar wel met controle over je werk

  Nog even en dan is het eindelijk zover: vakantie! Voor de meeste mensen de kans om de deur van hun kantoor achter zich dicht te trekken en voorlopig niet meer terug te keren. Eindelijk tijd om je hoofd te legen en die ruimte te gebruiken voor jezelf, je partner en je kinderen. En je viert natuurlijk geen vakantie in het koude Nederland, maar lekker op een zonnig strand aan bijvoorbeeld de Italiaanse kust. Met volop zon, strand, mooie natuur en vrije tijd. Totdat de telefoon gaat met die mededeling die je liever niet wilt horen: ‘Er is iets aan de hand op kantoor, kun jij even kijken?'


  Lees meer
 • Waarom de virusscanner belangrijker is dan ooit

  Er gaat bijna geen week voorbij of er is weer sprake van een nieuwe digitale bedreiging. In de eeuwig durende strijd tussen hackers en beveiligers lijken de hackers steeds iets nieuws te vinden. Maar cybersecurity staat ook niet stil. Jaarlijks worden er kapitalen geïnvesteerd om gegevens zo veilig mogelijk te bewaren. Bovendien zijn de nodige technologische zaken veranderd. Bijvoorbeeld in het geval van de virusscanner van F-Secure, welke Netsupport gebruikt. Die kan inmiddels veel meer dan men denkt.


  Lees meer
 • Klagen is ook een vak

  Een examinator die met haar hakken een vervelend geluid maakt, een wesp die je steekt tijdens het examen, een fladderende duif in de examenruimte of een fout in het examen? Als scholier weet je wat je te doen staat; je meldt je bij de examenklachtenlijn van het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren): examenklacht.nl.

   

  Het concept en design creeërde de Staat van Creatie. Netsupport mocht de techniek en architectuur realiseren.
  Lees meer
 • Waarom VoIP iets voor jou is

  De tijden dat bellen nog ging via een bakelieten telefoon bij de buurman liggen inmiddels ver achter ons. De telefoon is niet meer afhankelijk van een vaste telefoonlijn die in de grond ligt. Ook via het internet kun je inmiddels prima bellen en in veel situaties is dat zelfs handiger en voordeliger dan met de ‘ouderwetse’ telefoon. Het bekendste voorbeeld van digitaal bellen is VoIP, wat staat voor Voice over Internet Protocol. Tegenwoordig gaat het zakelijk in één moeite mee als je gebruik gaat maken van een cloudsysteem (hosted VoIP). Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste voordelen? En hoe zit het met de nadelen?


  Lees meer
 • Drie basis stappen om je bedrijf klaar te maken voor de AVG

  Nog even en dan is het zover. Op 25 mei treedt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) definitief in werking. Nieuw is de verordening al lang niet meer. Hij bestaat namelijk al sinds 4 mei 2016. Vanaf deze maand wordt de AVG wel gehandhaafd, wat inhoudt dat de Autoriteit Persoonsgegevens ook daadwerkelijk gaat controleren en in theorie ook boetes kan gaan uitdelen. Voor vooral kleinere bedrijven blijft het soms lastig om overwogen keuzes te maken in wat je wel of niet moet regelen. Daarom hebben wij de belangrijkste drie stappen op een rij gezet.


  Lees meer
 • Hoe je al die wachtwoorden eindelijk de baas bent

  Wachtwoorden. Je moet ze eerst verzinnen en daarna onthouden. Tot overmaat van ramp moeten die wachtwoorden ook nog eens zo ingewikkeld zijn dat ze moeilijk te hacken zijn, waardoor je ze vervolgens weer lastig kunt onthouden. Tenslotte moet je eigenlijk voor iedere account die je aanmaakt een uniek wachtwoord verzinnen. Doe je dat niet en kraakt een hacker één account, dan heeft hij mogelijk toegang tot andere accounts met hetzelfde wachtwoord. Voor de gewone mens is dit eigenlijk niet meer te behappen en bestaan er wachtwoordmanagers. Een slim stukje software die wachtwoorden beheert met één moeilijk hoofdwachtwoord. Gelukkig is dat dan de enige die je nog hoeft te onthouden.


  Lees meer
 • Een veiligheidsnet voor menselijk falen

  Het afscheidsfeestje van Piet, het afzwaaiend hoofd IT, was een groot succes. Hij kreeg wat cadeautjes en veel lovende woorden over het werk dat hij de afgelopen twaalf jaar met succes had verricht. Toen vertrok Piet en werd zijn plaats ingenomen door Gerard. Die aarzelde niet en besloot direct zijn stempel op de organisatie te drukken door alle niet gebruikte accounts te wissen. Daarmee drukte hij inderdaad zijn stempel op de organisatie, maar niet zoals hij het had bedoeld. Want ook het account van Piet, met alle belangrijke informatie daarin, was verdwenen. En eenmaal verdwenen vind je de gegevens nooit meer terug, toch?


  Lees meer
 • Waarom onbeperkt 4G een ideaal alternatief is voor je trage ADSL

  Nederland staat al jarenlang bovenaan in de lijstjes van landen met de snelste en beste internetverbindingen. Dat is belangrijk, want steeds meer bedrijven kunnen niet zonder breedbandinternet. Werken in de cloud wordt steeds meer de norm en ook telefonie draait inmiddels online via VoIP. Heel praktisch en efficiënt, zolang de verbinding natuurlijk goed werkt. Ondanks alle mooie cijfers, zijn er echter genoeg plekken in Nederland waar de snelheid te wensen overhoudt. Woon jij in zo`n gebied? Stop dan mopperen op je trage internet en stap over op onbeperkt 4G.


  Lees meer
 • Maakt jouw bedrijf al optimaal gebruik van de cloud?

  De cloud bestaat al een hele tijd, maar inmiddels worden de mogelijkheden en toepassingen steeds beter. Bijna iedereen maakt dagelijks gebruik van cloud diensten.


  Lees meer
 • Wat doe je als de bedreiging van binnenuit komt?

  In 2016 was het groot nieuws. Bij een onbekende Nederlandse energiemaatschappij had een voormalige werknemer maar liefst de gegevens van twee miljoen klanten buit gemaakt. Tja, daar sta je dan mooi mee in je hemd als bedrijf. Zeker binnen de energiesector zijn dergelijke gegevens goud geld waard. Ze kunnen namelijk worden doorverkocht aan concurrenten. Die vinden het vast interessant om te zien welke klanten van hun concurrent wel erg hoge energierekeningen hebben. Een mailtje of telefoontje naar deze klanten en ze zijn zo weggekaapt. Het klinkt als een eenmalige actie, maar helaas gebeurt het vaker dat wraaklustige (ex)medewerkers uw bedrijfsdata beschouwen als een appeltje voor de dorst. Dit soort praktijken plaatst CEO`s en systeembeheerders voor moeilijke keuzes. In hoeverre wil en kun je jouw systeem beschermen, zonder dat dit wantrouwend overkomt op je medewerkers?


  Lees meer
 • Hoe een DDOS aanval er toe kan leiden dat je bankrekening wordt geplunderd

  Eind januari was het groot nieuws. DDOS aanvallen legden het betalingsverkeer plat bij meerdere banken en instellingen. Onder meer de Rabobank, ABN AMRO, maar ook DigiD en De Belastingdienst waren doelwit. Wat levert het nou op? Het antwoord: meer dan je zou denken!


  Lees meer
 • AVG compliance: Waar begin ik?

  Het is u vast niet ontgaan; in mei 2018 gaat de nieuwe Europese privacywet GDPR/AVG in. GDPR staat voor General Data Protection Regulation, in het Nederlands Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd.
  Elk Europees land, zo ook Nederland, hanteert op dit moment een eigen interpretatie van de Europese richtlijnen als het gaat om privacy en databeheer.


  Lees meer
 • Storing VoIP verholpen

   

  De VoIP storing van vrijdag 19 en zaterdag 20 januari is verholpen. De oorzaak waren een tweetal defecte glasvezelverbindingen van British Telecom (BT). Zowel de kabel tussen Nederland en Duitsland al de verbinding tussen Nederland en Frankrijk waren beschadigd door bouwwerkzaamheden (op twee verschillende locaties).


  Lees meer
 • Uw VoIP telefonie in goede handen

  Sinds 1 juli is Netsupport officieel Axeos Partner. Axeos is een van de meest betrouwbare VoIP leveranciers in Nederland die hun diensten uitsluitend via partners aanbiedt. Het voordeel is dat Netsupport oplossingen kan aanbieden van hoge kwaliteit, tegen een redelijke en vooral transparante prijs.


  Lees meer
 • Datacentrum kort onderhoud

  Op maandag 3 april 2017 wordt er tussen 00.01 en 06.00 uur onderhoud gepleegd in ons Datacentrum in Amsterdam.


  Lees meer
<12345>
 • Verhuur

  U kunt bij Netsupport computers, tablets, schermen en nog veel meer huren. Klik hier voor meer informatie.


 • Microsoft Certified Partner

  Zo kan Netsupport u nog beter oplossingen bieden die in de technologische behoeften van uw MKB-organisatie voorzien.


 • Dropbox Partner

  Netsupport is gecertificeerd Dropbox Partner