Skip to the content

Touchscreens

Touchscreens worden steeds meer toegepast. Vrijwel iedereen heeft wel eens gewerkt met een smartphone met touchscreen, of een Tablet (iPad). Maar ook in bedrijfstoepassingen of presentaties worden steeds vaker touchscreens toegepast.

Narrowcasting en presentaties

Bij presentaties worden touchscreens steeds vaker toegepast. In plaats van het gebruiken van een muis kan de presentator eenvoudig op het scherm zelf de interactie uitvoeren. Zeker in combinatie met Windows 8 is een touchscreen ook bruikbaar bij softwareapplicaties. Slepen, zoomen of draaien alle standaard bewegingen worden inmiddels ondersteund.

Een andere omgeving voor touchscreens zijn musea of evenementen, waarbij de bezoeker zelf informatie op kan vragen zonder gebruik van muis of toetsenbord. Het afspelen van verschillende videos of het opvragen van gedetailleerde informatie maakt het mogelijk om mensen gerichter te informeren.

Productieomgevingen en dashboarding

Touch wordt ook veel toegepast bij kassasystemen of muziekcomputers. Maar er zijn meer omgevingen denkbaar waarbij een muis + toetsenbord onhandig zijn. Zo hebben we ook touchscreens ingebouwd in het dashboard van een schip waarbij het dienst doet als navigatiesysteem.