Skip to the content

Werkstations (Desktops)

Computers komen in vele vormen, maar in het bedrijfsleven is de meest gebruikte variant de zogenaamde 'Desktop PC'. Deze PC's zijn tegenwoordig beschikbaar in een drietal formaten: de minitower (MT), de small form factor (SFF) en de Mini. HP hanteert de ProDesk en de EliteDesk series.

Rekenkracht (CPU)

Iedere PC is voorzien van een processor (CPU) welke verantwoordelijk is voor vrijwel alle berekeningen die een computer moet verrichten. Een snellere processor zorgt voor een sneller werkende computer. Momenteel is vrijwel elke zakelijke PC voorzien van Intel processoren. Deze zijn voor de standaard werkstations van de i3, i5 of i7 variant. Waarbij een hoger getal een snellere processor betekend. Van iedere variant zijn weer generaties; waarbij nieuwe generaties uiteraard weer sneller en energiezuiniger zijn.    

Opslagcapaciteit (HDD / SSD)

De opslagcapaciteit is vooral belangrijk wanneer er geen sprake is van een netwerkserver waar alle gegevens op worden opgeslagen. Maar een factor welke vaak uit het oog wordt verloren is de betrouwbaarheid, een defecte harddisk (of SSD) betekend het verlies van gegevens, maar ook dat het werkstation op dat moment niet te gebruiken is.  

Werkgeheugen (RAM)

De hoeveelheid werkgeheugen van een PC is vergelijkbaar met het gebruik van een bureaublad. Wanneer er meer werkgeheugen beschikbaar is, kan de PC sneller wisselen tussen de verschillende taken die hij moet uitvoeren. Net alsof je bureau groot genoeg is om even snel iets aan de kant te kunnen leggen. Voldoende werkgeheugen is belangrijk, maar een overschot aan werkgeheugen heeft geen toegevoegde waarde.  

Garantie & service

Waarom verkopen wij HP Pro Desktops? De voornaamste reden is betrouwbaarheid, deze is gewoon hoog. Maar een andere (vrijwel even belangrijke reden) is de service die HP biedt bij eventuele defecten. Standaard is er een jaar lang, Next Business Day (NBD) garantie van toepassing. Bij een hardwarematig defect, is er de volgende dag een HP monteur aanwezig om de juiste onderdelen te vervangen. En dat zorgt ervoor dat u zo weinig mogelijk last heeft van een defect aan uw PC. 

De garantie is desgewenst voor vrijwel alle producten uit te breiden naar 3 jaar NBD.

Uitbreidingsmogelijkheden

Voor een lange levensduur, of specifieke wensen van de gebruiker is het uiteraard mogelijk om de standaard HP desktops uit te breiden met opties.  

  • ATI / NVidia videokaarten, HP gecertificeerd
  • SSD uitbreidingen
  • Cardreaders, insteekkaarten, modems 
Wanneer u uw bestaande HP Desktop wil voorzien van een SSD schijf, neem dan contact met ons op. Wij hebben ruime ervaring met het vervangen van harddisk door SSD. En kunnen u hierbij begeleiden, of deze migraties voor u uitvoeren. Zonder data-verlies en zonder herinstallatie.